Online Diary •❤•: August 2012

Tuesday, 21 August 2012

Selamat Hari Raya !

Asalamualaikom .. Hey , selamat hari raya  (: Heheheh  Dah raya ke-3 nie . Ada lagy ta 'Semangat Hari raya" korang tuh ?HAHAHA . Banyak dpt duet raya ..? Nisha ? Trlampau banyak.. Alhamdulilah ,ckup lah untuk nisha sorang jek yg pakai duet tuh ><..
Eh kongsikan lah cerita hari raya korang.. Ehh ! , taapppy  tgguuu dlu .. baca story Hari raya nisha dlu k ..? ;D
Malam raya , sperti biasa dn seperti yg dlakukan sebelum ni , kakak , Nisha , adeq kmas rumah , abah nisha pon tlong .
abg dn emak nisha masak dkat dpur ..
TERBALIKKAN ?? haha ta kesahlah .
menu pada hari raya ada lah
nasi biryani , ayam masak merah , daging kurma ,kambing masak kari ,lodeh dan ketupat ,...
Terliuhhh ta ??? sdap  tahuuu :P
esoknya plak nisha dgn adeq nisha mandy dluu ,yg laen stay tido k .
haha , dierorg if tidor kalau ta kjut ta bgun lah tuh .. especially kakak dan abg nisha .mak nisha dia tidak seperti yg dituju diatas . :D
so , dh mandi kiterorg makan , then baru kjut abg , kakak , abah .
siap-2 dlm pkul 10.30 pagy , kiterorg mintak maaf sesame ahli keluarga . HUHUHUHU , Bergenang airmata ku :_____{
kIterorg ameq gambar sesame . Part paleng interesting ialah 'DDAAPPAAT DDUUEETT RRAAYYAA"
kW ADA ?HAHA ..
yg terkezuut , abg nisha bagy duet raya ,,, walaupon ta bayank ...>< heeee.
Selepas itu kiterorg pgy umah mak ngah -- kakak emak ,
dann  lagy skali dierorg  terkezuut tgok muka nishaa ! Haaaa? kanapa dgn muka ku ini ???? heeee , sbernarnya nisha baru sahaje rebondingkan rambut ,dan agak shanteq ! ^^Perasaannnnnnn^^
Hahaha ,bahkan samapi ada yg ta knal nisha tahu .:P
sampai hatykan ? ::[
then makan-2, duet raya dh berada di dlm gengaman tangan . so kiterorg berhijrah ke tempat laen plak .. abgg mak .. ddk sana tgok tvvv sahaje . ;D
then prgy rumah cousin nisha .. Hahaha .
makan lagyy . Mana ta gemokkan ?
serius nisha ta tahuknapa dier ta knalnisha selepas nisha rebondingkan rambut . !!!!
pelikan?? padahal muka stay sama , AYUUU GITUUHH ! :P
Selepas tuh kita pergy rumah abah pye adeq , ehemehm . Eh napa nisha trbatuk nie? :D part ni nisha ta nk citer.. :D\
esoknya plak sdare dari singapura pon turun jb .. die raya dari satu ruma ke satu rumah .  tapy nisha pnye rumah tdak kerana rumah nis adgelar sbagi ' close house' haha
dh prgy lastly kiterorg berakhir di rumah pak cik nisha .. Bestt  kiterorg main  bunga api ramai-2 .. perghhhh then nisha makan makaroni sup daging . kotlah .. nisha tahu apa nama makanan tuh , nisha maen makan jerk ..sdaapppp :P
samapai disnie sahaje cerita nisha di hari raya . raya ke-1 until raya ke-2 ..
sudah baca ? nie karangan if cikgu tanda msti nisha dpat A right? :s
Alhamdulilah raya tahun nie meriah lah jgakk . esok nisha nk kne buad paseport sbb nk prgy singapura balik . :F  Msty lagy fuunn kan?Singapura ttuuhhh .. *cucimata*
 Dikesempatan ini nisha ingin mengucapkan selamat hari raya kepada umat islam yg mnyambut hari raya . Terutama followers dan juge readers nisha . Maaf zahir dan batin . maafkan nisha if nisha ada tersilap taip pada entry-2 yg laen , mnnyinggungg perassaan korang ke hape kay ?
Asalamualaikom ..





Sunday, 5 August 2012

Aduh Sakitnya Kepalaku !

*ENTRY TDAK BERGAMBAR *

Asalamualaikom semua .. Apa khabar semua ?
HAHAHA ..
Setelah lama Nisha ta Buad entry , ta bagy korang tips
Now nisha nk balas dendam 'FULL OF ENTRY'
hehehe.
Back to the tajuk dkat atas * gagal berbahase London*
'ADUH SAKITNYA KEPALAKU'
Mesti korang smua prnah sakit kepala  atau migrean *ejaan yg was-was*
Sakit kepala nie boleh mngagu korang punye konstrentasi .
Banyak sbb yg mnyebbkan kita bole sakit kepala nie .
bila kita terlalu stress , ta makan , kurang tidur ...
So Nisha nk bagy korang tips mcm mana nk mngurangkan sakit kepala . oraite ?
insyallah mnjadi ..


1.Migrain.
-Hindari dari makan makanan berminyak dan bergoreng . kita msty jaga jadual pemakanan kseharian kita . Biasakan tidur di tempat yg gelap. ta moh tidur tempt yg terang atau bayak cahaya . nnty bila kita baring di tmpat yg terang kita akn pandang ats ,  so cahaya yg ada ditmpat terang itu  boleh mngangu tidur anda .If migraain dtg secara tiba-2 ltakkn kain yg direndam dia tas kepala . Mesti bila mengantuk korang akn minum air kopi kn? kurangkanlah nisha syorkan . sbb kopy adalah stu sbb kita migraine .

2.Salah posisi tidur
-kita mmg tidak bloeh mngelak sekiranya trjadi salah tidur .tapy kita boleh mngambil senaman ringan sbelum tidur seperti rengangkan otot . nnty kita dpt tidur dan bangun dgn rileks tanpa , skit kepala . (;

3.kurang tidur
-Amalkan makan malam pukul 7.30 - 9.30.Ataupon jangan kita makan dkat dgn waktu tidur kita.makan yg berat akn mmbuadkan perutkita mencerna makanan sehingga mmyebabkan you sukar untuk tidur  dgn lena .



4.stress.
-sakit kepali kita boleh mngaikan dgn sbb kita terlalu stress memikirkan masalah yg kita hadapi .Waktu kita tgh beljar didlm kelas pon boleh mnyebabkan kita  stress lalu trkena lah skit kepala nie. Jadi kita jangan trlalu stress untkmeikirkan masalah kita .kirang kan memikirkan sesuatu . Ingat kesihatan kita penting .

Jadi inilah sedikit sebanyak tips untuk mngurankan skitkpala kita .
Amalakan , kurangkan , lupakan ..
HAHAHA .


Sampai di sini sahaje oke ? Insyallah bila ada masa lagy nisha update lagy k .
Nisha nk mntak tolong , boleh ta korang doakan nisha ? sbb lgy beberapa hari lagy nisha nk kna hadapi Trial PMR . huhu nisha tkut.
taape dgn berkat doa , apa yg nisha telah pelajari   nisha yakin nisha dpt mnjawab dgn jaya nya .
HAHAHA !
Sekian asalamualaikom . (:


 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen