Online Diary •❤•: May 2012

Tuesday, 29 May 2012

Kesihatan Itu penting !


Asalamualaikom , salam sejahtera dan salam 1 Malaysia  [`:
Apakhabar korang smua ? HAHA ! dh lama kan ta update? Da berhabuk dah Nisha punye blog nie
ushhhhushhhushhh *Halau habuk*
Seperti Mana yg anda lihat pada tajuk dan gambar bear shanteq yg shomel tuh , Jady arynie nisha nk update entry pasl Kesihatan .
Lagy-2 musim cuti skolah nie bdak ramai yg bercuti dgn keluarga nk balik kampon lah situlah, sinilah ,
*JELOUSE NI TA DAPAT PERGY MANA-MANA:{*
Oke now lets goo to the tip .

1 . Demam makan ubat .
Kalau lah buadkan korang demam waktu cuti skolah mkn lah ubat . Alah msty korang ckp itu smua dh tahukan? smua org demam makan ubat :P Eh , korang ingat ta ada org ke ta takut mkn ubat ? Adalah! >< kawan nisha , ckg Nisha . :P Korang jangan terlalu pnat shingga mnyebakn korang demam . lagy-lagy musim skarang ta menetu kjap hujan dan kejap panas . Banyakkan minum air suam . skurang-kurangnya 8 gelas shari .

2. Hati-hati di jalan raya .
Musim cuti skolah , baru dpt jumpa datuk nenek , sdare mara yg ddk nun jauhhh disanaaa ! wah-wah jauhhnyaaa [: . Then Msti Ayah Korang yg akn pandu kereta right? Pesan sikit dkat ayah tuh jangan bawak laju-2 ssanagat , if mngantuk berhenti rehat dkar RNR  , korag msty sdiakn gula-2 spaya ayah korang ta mngatuk . oke ? BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT . Jangan lupa pesan sesama kita yerrrr (: nnty dlm perjalanan (kot-2 lah mntak-mntak ta jady dkat smua org) ,korang accident nnty dh mnyusahkan , nnty bila naek skolah , patah tangan , kaki? NAUZUBILLAH..  

3.Jangan buad aktiviti yg mmcabar 
Pham? jangan buad akktiviti yg anda smua ta boleh buad ! Dont degill ! Ntty saket , sapa ssh ? Nisha jugakk :D . Menyusahakan mak ayah kita . lagy cuti skolah nie kan\? If korang Buad sdikt mistake pon boleh mncederakan korang? Ingat kesihatan anda itu !

4.Buad chekup
If oarang sakt , pgy buad pemeriksaan dgn sgera ! Jangan menglengah lengah kan . ;P Tingalkan yg lain , Ksihatan Itu penting ! Kalu korang masok  Hospital skali pon ta apa ! Yg penting korang sihat walafiat . Insallah smua akn sihat-2 ..


Sampai disini sahaja lah . Kesihatan didahulukan , percutian dihidarkan sebentar :D
Akhir Menaip , Nisha nk ucapkan SELAMAT BERCUTI buad budak-budak skolah smua . terutama skolah nisha SMK SKUDAI ..
Arghh naek skolah teros dpt result Mid-year exam ><' Berrrrrrr takut nie ! Doakan nisha past smuanya oke?
Skian , Asalamualaikom .

Friday, 11 May 2012

Perpaduan Kaum !

Asalamualaikom , Salam sejahtera ,Salam 1 Malaysia !!
*Bersemangat nie *
Hehehe Oke Nmpak tajok? hari nie Nisha nk ajar korang mcm mana nk mngeratkan hubungan antara kaum di Tanah melayu nie.
MELAYU , INDIA , CINA
adalah kaum utama di tanah melayu Right ?
Jadi Kita adalah satu Yang Ada Di malaysia nie !
Lets Go to the tips
|
|
*
-.* Saling Hormat-menghormati antara satu sama lain adalah salah satu cara untuk mengeratkan dan mengekalkan perpaduan antara kaum ini . Walapo Warne kulit kita tak sama , tapi kita sama Manusia kan ? So kita hormat lah kaum-2 yg ada di Malaysia ini .

|
|
+
-_* Saling ziarah menziarahi . Kamoo ada jiran kan .. Dpn India , belakang melyu , Kira Cina , kanan Iban , so saling ziarah menziarah antara satu sma laen . Lagy-2 Bila waktu perayaan masing-2 kan best ? Kan ? Wah-2 bestnya waktu hari raya aidilfitri bila buad openhouse jempaut jiran-2 laen-2 Bangsa . wah-2 mesty meriah gile ... Then dpt kongsi cerita . selain itu ia dpt mngeratkan silaturahim jugakkan ? ... 
|
|
^
-_* Bantu membantu . Bila Org dlm kesusahan mesti kita tolongkan ? 
So Teruskan sikap Bantu Membantu dlm diri kamu , tanpa mngira kaum ..Kan best if ada Masyarakat mcm nie . Mmg ada tapy ta smua kan ? My pendapat . if bdak-2 skolah nie korang boleh bantu dlm pelajaran kan ? Walaupon x besar mana pon still bantu kan ? Sharing is caring right ? so ? Go on ! 
|
|
+
-_* Dlm diri kamoo smua msty ada sedikit sikap ego kan ? Jangan lah ada buang lah sikap ego korang ..Ta Moh ada sikap ego tuh . oKE?


sampai di sini sahaje lah kita yerr (:
Mgkin banyak lagy tips nk mngamalkan dan mengekalkan perpaduan kaum ini kan ? Tapy dh ta larat Nenek nk menaip yerr .. nenek nk  sleep dlu kot .. :D kesian nenenk dh sket
HUKHUKHUK*Nenek batuk
Oke ?Insallah ia akn berjaya ..:
Sekian terima kasih , Asalamualaikom  warga malaysia smua !!

1 Malaysia , Rakyat Didahulukan , Pencapaian Diutamakan 
..
1 Malaysia , 1 Malaysia , 1 Malaysia .

Tuesday, 1 May 2012

Exclusive Giveaway By Cik Bunny

Asalamualaikom ..
Eh Hye (: 
Nisha Join Contest lagy???
Haiyoyoyo , bkn mnang pon .. :D
Taaper if ada rezeki Nisha Mnang lah . :D
Ga Ni dianjukan oleh inspire bunny .
Dan Hadiah-2 Ni di sponser oleh

Korang Nk join GA nie ? Meyh Snie ramai-3 Kitaa Terjah Dan join sama-2 
nk join macm mana >? Korang tekan Gambar tuh oke . atauponn Ini
oke ? Insallah Awk-2 smua dan Nisha boley menang 
Chaiyok chaiok :)

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen