Online Diary •❤•: Cemburu Memakan diri Diri Sendiri

Sunday, 15 April 2012

Cemburu Memakan diri Diri Sendiri

Asalamualaikom ...
Ingatkan Semalam nisha nk update entry blog nie tapy semamalm Kilat ribut kat area Johor ! So x dpt nk update ! Sper sma mcm nisha ?? tmpat kne Ribut?? Hahaha . serious menakutkan ..
See The Gambar ?? See The Tajuk ???
OKe good..
Cemburu Mmg tdak dpt dinafikan  sseatu yg normal ttpy sikap ni harus dibung jauh-2 kedlm sungai !
dgn sikap Kecmburuan kita dpt mmberi kesan buruk terhadapat Hubungan Yg Terjalin .
Mmmg tdak dpt dinafikan yg cmburu ada dllm dry kita . Nisha , kwn-2 nisha Pon msty ada sifat-2 cmburu nie
Jadi Nisha Nk bagy Tips-2 Bagy mngatasi sifat-2 cmburu nie oke ! 

1.Berpikiran Positive
:) See??Kamu Kne terima dieri kamu seaddanya . dan bersikap yakin pada diri kamu kerana ia akn mmbuadkan kita bahagia. MMg mudah nk cemburukan org lain apabila diri  sndiry tidak gembira ..
Positive Knapa org laen boley gmbira . Pikir mcm mana nk gmbira . Dgn sahabat Atau org laen oke ??

2.Usaha Tanga Kejayaan 
=) Setiapa apa-2 yg kita lakukan msty kne ada usaha kan ?
Walhal Kita Nk menipu pon kiter kne usaha Mcm mana nk mnipu dgn baikan ? hehehe <:)
Mungkin kamu cmburukan Kawan kamu tuh ada I-phone . Kamu hanye pakai jenis lapuk pnye ..
Kamu cmburu . Kamu sbernanya nk jgak I-phone tuh .. Jadik if nk kne usaha lah . jangan cemburu .
Kamu kerja ker , kumpul duet skolah yg diberi ker . kan ??

3.Senaraikan apa Yang kamu ada .
:)Tanpa kamu sedari , kamu sbernarnya lebeh beruntung drypada kawn kamu itu . cuba senaraikan segala yg kmau ada dann pastikan kamu  akn bersyukur dengan apa yg telah kamu miliki ..

4. Berterus-terang .
:) " Nisha Cemburu Kat Kamu " See ? Nisha terus terangkan ?? 
Kamu jumper dgn kawan kamu dan terus terang dgn nya . terangkan dgn cara yg baek . supaya hubungan persahabatan @sesiapa tidak mengeruhkan hubungan koramg.
Just be yourself . Tebalkan muka kamu dan bagy tahu apa yg kamu cmburu kan dgn kawan kamu itu oke ? Insallah dier x marah <:)

5.Muhasabah diri
:) Tidak dinafikan sesuatu yg baik amat ssh nk dilaksanakan ..
senang saja , Muhasabah lah diri kamu itu >...<
kamummnyendiri skejap , cuba renugkan dgn haty yg terbuka .... Kamu pikir , knapa kamu cumburukan kwn kamu itu sdangkan  itu kanwan kamu , kawan kamu ! Sedarlah !
(aceh-2 mcm bgy ceramah pulok )
Oke kwn-2 baik Nisha?

*Tahu tak yg melakukan tekan tubi sebanyak lima kali , ia dpat merendahkn perasaan negetif kamu dan cemburu dalam diri kamu .?
*coklat mmampu mnghilangkan tekanan . ia akn mmbuad anda gmbira ..Jady makan lah coklat bebanyak ! 
Dah bace? Warne Warni x?
heee * tak penting pon*
Nisha pon prnah cmburu , tapy Dgn tips- yg nisha buad kat atas tu . Menjadi ! Kecuali Tekan tubi tuh !
X larat den nak buadnya !
:D Insallah dgn izin Allah dan Keikhlasan hati anda .
(aduhai dah mcm bercinta pulak ,  Lpas nie apa pulok doh :D)
so renung kan lah oke ?
Bye Asalamualaikom ..

* Follow My blog ?? Pless 
*my second blog too oke >> Second Blog Nisha<<
*Terima Kaseh Daun keladi , nnty dtg lagy oke?*

No comments:

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen