Online Diary •❤•: April 2012

Sunday, 22 April 2012

Lomo Aquapix Giveaway by Miraa Hussin

Asalamualaikom .
Hye Nisha ary nie nk join GA by Miraa hussin nie .
Hope Sangat Nisha mng :)
Korang pon nk join ? eh mana buley !
Heee *joking :P
Korang tekan gambar tuh ataupon Mirra Hussin .
Join oke ? Insallah Kita Boley Menang :D

Sunday, 15 April 2012

Cemburu Memakan diri Diri Sendiri

Asalamualaikom ...
Ingatkan Semalam nisha nk update entry blog nie tapy semamalm Kilat ribut kat area Johor ! So x dpt nk update ! Sper sma mcm nisha ?? tmpat kne Ribut?? Hahaha . serious menakutkan ..
See The Gambar ?? See The Tajuk ???
OKe good..
Cemburu Mmg tdak dpt dinafikan  sseatu yg normal ttpy sikap ni harus dibung jauh-2 kedlm sungai !
dgn sikap Kecmburuan kita dpt mmberi kesan buruk terhadapat Hubungan Yg Terjalin .
Mmmg tdak dpt dinafikan yg cmburu ada dllm dry kita . Nisha , kwn-2 nisha Pon msty ada sifat-2 cmburu nie
Jadi Nisha Nk bagy Tips-2 Bagy mngatasi sifat-2 cmburu nie oke ! 

1.Berpikiran Positive
:) See??Kamu Kne terima dieri kamu seaddanya . dan bersikap yakin pada diri kamu kerana ia akn mmbuadkan kita bahagia. MMg mudah nk cemburukan org lain apabila diri  sndiry tidak gembira ..
Positive Knapa org laen boley gmbira . Pikir mcm mana nk gmbira . Dgn sahabat Atau org laen oke ??

2.Usaha Tanga Kejayaan 
=) Setiapa apa-2 yg kita lakukan msty kne ada usaha kan ?
Walhal Kita Nk menipu pon kiter kne usaha Mcm mana nk mnipu dgn baikan ? hehehe <:)
Mungkin kamu cmburukan Kawan kamu tuh ada I-phone . Kamu hanye pakai jenis lapuk pnye ..
Kamu cmburu . Kamu sbernanya nk jgak I-phone tuh .. Jadik if nk kne usaha lah . jangan cemburu .
Kamu kerja ker , kumpul duet skolah yg diberi ker . kan ??

3.Senaraikan apa Yang kamu ada .
:)Tanpa kamu sedari , kamu sbernarnya lebeh beruntung drypada kawn kamu itu . cuba senaraikan segala yg kmau ada dann pastikan kamu  akn bersyukur dengan apa yg telah kamu miliki ..

4. Berterus-terang .
:) " Nisha Cemburu Kat Kamu " See ? Nisha terus terangkan ?? 
Kamu jumper dgn kawan kamu dan terus terang dgn nya . terangkan dgn cara yg baek . supaya hubungan persahabatan @sesiapa tidak mengeruhkan hubungan koramg.
Just be yourself . Tebalkan muka kamu dan bagy tahu apa yg kamu cmburu kan dgn kawan kamu itu oke ? Insallah dier x marah <:)

5.Muhasabah diri
:) Tidak dinafikan sesuatu yg baik amat ssh nk dilaksanakan ..
senang saja , Muhasabah lah diri kamu itu >...<
kamummnyendiri skejap , cuba renugkan dgn haty yg terbuka .... Kamu pikir , knapa kamu cumburukan kwn kamu itu sdangkan  itu kanwan kamu , kawan kamu ! Sedarlah !
(aceh-2 mcm bgy ceramah pulok )
Oke kwn-2 baik Nisha?

*Tahu tak yg melakukan tekan tubi sebanyak lima kali , ia dpat merendahkn perasaan negetif kamu dan cemburu dalam diri kamu .?
*coklat mmampu mnghilangkan tekanan . ia akn mmbuad anda gmbira ..Jady makan lah coklat bebanyak ! 
Dah bace? Warne Warni x?
heee * tak penting pon*
Nisha pon prnah cmburu , tapy Dgn tips- yg nisha buad kat atas tu . Menjadi ! Kecuali Tekan tubi tuh !
X larat den nak buadnya !
:D Insallah dgn izin Allah dan Keikhlasan hati anda .
(aduhai dah mcm bercinta pulak ,  Lpas nie apa pulok doh :D)
so renung kan lah oke ?
Bye Asalamualaikom ..

* Follow My blog ?? Pless 
*my second blog too oke >> Second Blog Nisha<<
*Terima Kaseh Daun keladi , nnty dtg lagy oke?*

Friday, 6 April 2012

Sterss ?? Arghhhhh :!

Asalamualaikom .. hye-2 Nisha kmbali bersama anda dgn tip-2 yg bergune 
(perasan cek )
Sebelom Nisha bagy korang tips , nisha nk tanye mcm maner dgn blog nisha selepas diubah suai oleh nisha ?
dulu ke skarang oke ? huhuhu .
Oke berbalek pada tajok kiter
Stress ?? Arghhh !
Cam gytuh lah muka nisha bile stress !
huhu , skarang nisha nk bgy tips untk mngawal stress tuh !#_#

1.Duduk , Tidor , mandi
--..-- Oke selalunya  Duduk , tidor , mandy nie org yg tgh marah yg selalu buad .. tapy org yg tgh stress pon buley . if duduk anda x tenang , anda tido , if tido pon tax tenang anda mandy . Insallah berhasil .Kadang-2 org akn tidor . mngkin tidor tuh dpt relese kan tension kan? .
x percaye??? cuber lorh ! huhuuh

2.Banyakan bersabar
--..-- Selalunya org  Islam ckp 'SABAR SEPARUH DARIPADA IMAN' Btul tuh ..!
dgn Sabar kiter dpt kurangkan tekanan ! contohnya
"Nisha , sbar nisha , sabar"
itulah lah ungkapan yg selalu nisha ucapkan ! huhuhhu .. lagy-2 sterss mse balajar! masok telinga kana keluar telinga kiri .. Bile buad latihan ! nauzubillah , mcm nk cekik-2 jerk buku tuhh ! huhu Sbar-2 

3. Cool And stedy
--..-- cool and stedy ? haha sengal~ dh lah stress pastuh nk srh cool-2 nie plak ! huhu
oke mcm nie .. walapon kiter  stress , kiter kne menampakkn raut wajah kiter kelihatn coll ~!
nnty Bile cool-2 , kiter happy , gelak dgn kawan-2 buad kerja berfaedah dgn kawan-2 or somebody .
Insallah mnjady ! huhu

4. Kongsikan Kestress anda itu 
--..-- Anda ada kawan ? keluarga ? kakak? adeq ? abg mak cik pak cik ? adakan ? 
korang buley kongsikan stree tuh kat dier ! mntak nasehat mcmm mne nk kurangkan stress , masalah ! if anda malu , anda ada diary kan ? korang tulis masalah , strees. its only for gurls lah ! laki-2 kalau  malu? alah laki-2 kan gentelmen kan? huhu cerita kat Gf korang ! huhu . kne tamapar dgn Gf tuh adalah :D

Oke itulah serba sikit yg isha tahu .. Insallah dgn tips-2 yg nisha bagy  akn mnjady :_:
Lagy satu Nisha nk ucapkan terima kaseh banyak-2 kat org-2 yg komen kat blog nisha .
dierorg sntiase skong nisha :) huhuhu nisha hargai sanagt ! tengs korang :)
mana smpat nisha jenguk blog dier nisha jenguk oke ? huhuh tengs again :*)
ttngal kan jjk kat blog nisha k ?  follow to :D
Bye , asalamualaikom :)
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen