Online Diary •❤•: March 2012

Friday, 30 March 2012

Rindu Kawan Lama :(

Hye Asalamualaikom pembace smua :D
Sihat ? Alhamdulilah . oke arynie Nisha nk bagy korang tips-2 untuk 
MENGATASI RASA RINDU KORANG PADA BFF KORANG ! oke ? 
(gamabr diatas tiada kne mngena dgn ini tajuk oke ?)
Nisha Pon ada BFF mcm korang jgak ! kitrorg kne waktu darjah 4 ! ant then kiterorg terpisah waktu mule-2 nk darjah 6 !
Nisha nanges waktu dpt tahu dier kne pindah :( 
tapy kiterorg dpt berhubungbalik dgn fb , sms , call !
serious Misss dier ! nk jumper dier !
huhu .
oke Nisha akn bagy sebeberPA tips yg akn dpt mmbantu Nisha dan korang untk mngatasi rindu korang kat BFF korang tuh .


1.Cuba bergaul dgn kwn baru

-..- Cuba korang bergaul dgn kawan baru .  Jangan asyik melihat gambar-3 dan kenagan-2 lalu korang dgn BFF korang . Nnty kamu akn bertambah rindu dan akn rase khilangan korng dkat bff korang tuh !Dgn cara ini kamu juga dapt mngerakan hubungan korang dgn rakan yg baru .

2.Melawat teman kamu

-..- setelah skian lama korang x jumpermsti rase rindu korang kat kawang korang tu Menimbulkan ..Cube lah kamu  melawat teman kamu itu kan ? hary mnggu ataupo cuti skolah . dpt jugek kamu mngisi masa lapang kamu dgn perkara yg berfaedah kan?

3. Gunakan alat komunikasi

-..- macam Nisha ckp tady hubungan nisha dgn bff nisha tuh dpt berhubung balik dgn Teknology zaman skrang nie . fb , twiter , talefon .kan ?pendek kata dihujung jari kamu sahaja .

4.sibukkan diri kamu

-..- salah satu cara lagy untuk mngatasi masalah rindu kamu itu adalah kamu buley mnyibukan diri kamu dgn melakukan aktiviti yg bergune ,. Hilang lah jugek rase rindu kamu itu . contoh nya , mnghias bilik , mmbace , berenang .. boley jugek keluar bersama sama kawan baru korang .. insallah berkesan kawan-2 !

Jadi inilah sedikit cara untk mnghilang kan rase ridukan korangpyer kwn !
Nisha nk ckp yg nisha rindu sangat-2 gan Pieqa . kalau ada umur panjang kiter jumper eh?
Rindu sangat-2 kat pieq ! Muah-2
asalamualaikom

Friday, 23 March 2012

Jauhi Sahabat parasit !

sestengah kengkawan adalah seperti keluarga kita sendiry ..
manakala sebahagian lagy boleh jady lebih teruk darripada musuh !Bayangkan kalu mereka jadik parasit ?dpan kiter baik jerk , tpyyyy kat belakang kita?? Nauzubilah {!}
Oke Nisha nk bagy ciri-2 "SAHABAT PARASIT " nie !
Ingat !! jauhi sahabat parasit!

1. kawan yang suka bersaing .
~>Tak jady masalah Kalau kita nk bersaing secare sihat . cth nya study sama-2 / berlumbe- lumbe nk dpt keputusan yg cermelang .Ini tdak ! bknnya berlumbe-2 nk dpt kan keputusan yg cermelang ! tpy berlumbe-lumbe nk dptkan Boyzz , . menunjukan dierinya kaya lah ! Alah padahal bkn dier yg kaya , tpy , mak dan ayah nya yg kaye KERANA hasil titik peluh ayah dan maknya ..
Bila korang dh KAWAN atau TERKAWAN dgn org-2 yg suke bersaing nie lebeh baik korang HIDARINYA !!! Renung-2 kan ! heehe

2. Si peruntuh Semangat ..
~>Msti Korang ada BFF ( Best friend forever) kan ? Alah ckp jerk , Monyet kat zoo sana pon ada BFF nie . ! heee . Oke , BFF mie msty lah yg baik , sopan , Dan Dier adalah tempat korang berkongsi masalah , rahsia , suka duka . kan? kan ? kan ? alah  ta payah nk  tipu lah ! Nisha sendry pon ada tau! 
Ini tdak ! selalu sahaja berfikiran negetif bila kita cerita yg positif .!Lama-2 U all yg ada BFF mcm nie, u all akn jady gile dgn sikap BFF korang tuh ..

3. tidak menepati janjy ..
~> Oke ini selalu trjadi ! Nisha pon prnah Tidak menepaty jjnjy ! tpy BERSEBAB !. 
Maksd kawan yg tidak menepati jajny ni lebeh kurang macm nie !
Konon-2 nya korang nk 'HANG OUT' bersame- same . oke korang dh set time , set jumper kat mana  , nk buad apa wak2 hang  out tuh , nk mkn ker nk minum ker or whtaberr >< .
jadik bilee sdh sampai waktuh Hang out tuh , korang tgu pye tgu last-2 ada kall dri kwn korang yg ajak hang out ckp 
'sory x jadik lah wey , duet ta ckp nk tmbang bas' 
haha , ayat yg akn mkn kaki bigfoot kan?? tidak menepaty ajnjy langsung ! right ? alah bayak bnde yg boley mnyebakn kita or Si dier tidak menepaty janjy. kan ?
Bile dpt kwn mcm nie  ANDA HARUS BERTINDAK DGN SEGERA SBELOM ANDA DITINDAK OLEHNYA ! .:0 

4. si pengkritik
~> ta suke bile kwn kiter sndry kritik kita ! , tpy bende yg baik ta apa jugak kan ? nie tidak . !
Eh-2 buruk lah kau nie , dn sebagainya ! .Hai maklum lah "REMAJA-2' zam skarng nie kan x suke di kritik oleh kwn-2 dier sendry ! Ingat dh perfectlah tuh?
oke Nisha mncarut sekejap >:)
x kesah jenis kritikan nie cth nya , dry segy pakaian , cara jln hingalah care bercakap . lain dier ckp bnde yg benar mcm srh kite ttp aurat ker atau ckp sopan sikit ker .
ini tdak , bile kiter ckp sopan-2 ,  ckp kiter nie Bajet ! or whataberr ><:P
Nisha nk ckp kalau korang dpt kawan Or BFF korang sndry mcm nie ! tegoh lah dier , if dier tak dpt trima korang jauhi daripada dier oke ?

Dh bace ? ni adalah salah satu tips kalau korang dpt Kwn mcm  nie !
Jgn ikot perangai dierorg ~ ! Just be Yourself , dont be her/him self !
oke peeps ? 
Sekian , Asalamualaikomwarahmatullahhiwabarokatu .
Renung-2 kan dan selamat Menghadapi Kwn-2 Prasit ! 
heehe

Saturday, 17 March 2012

Aku Masih Ingat


Asalamualaikom , hye ...
Okeh Today Nisha nk buad segmen. 
haa ? segmen ? segmen apa??
haha . oke segmen dier brbunyi mcm ginie 
'AKU MASIH INGAT WAKTU ....'
oke? msty korang dh dpt kan idea kan?
oke Nisha nk bagy tahu awl-2 nie !
"SEGMEN INI TIADA HADIAH !"
HAHAHA , korang marah kan? hehehe . korang ckp "eleh buad apa buad segmen tnpa 'hadiah':P
x , sbenar nya segmen nie dibuad hanye suke-2 dan dpat mngimbau kembali 
kenangan brsama keluarge , si dia , kawan-2 , guru or sesiapa yg special bagy anda !
x pon maseh kornag kecik-2 korang jatuh basikal ker , jatuh longkang ker , kne kejar anjig !
alah kirenya "KEJADIAN YANG X BOLEH BELAH " bagy korang . oke ?
x kesah cerita berapa banyk pon !
oke ?
senag kan? tpy x ada adiah kan ? #sengkit# x ada sponserrr :D
Insallah org-2 yg ceritakan dier pyer pngalaman tuh  nisha akn promotkan blog dier or page , facebook or what their nak . oke?
:D
Hope kORang Join lah segmen nie ! oke . 
if korang x join ;( nisha nanges !:D ~gedik~



Tingalkan cerita anda di komen box :S

Wednesday, 14 March 2012

Miss My blog ;(

Oke hye , Asamualaikomwarahmatullahhiwabarokatu .
Korang sehat? Nisha ? Alhamdulilah sihat jugak mcm korang . !
Lame kan nisha x tulis Entry ? 
kalau x stiap hary Msty nisha ada tulis entry kan?
bagy tutorial , atupon baagy tips-2 kn kn kn ?
hahhaha . 
bukan sngaje pon nisha x tulis entry , tapy P1 kne potong ! hahaha
selepas P1 ni dh dibayar oleh mak nisha , so dh boleh bkk .
sukeee nya :)
firtly , bbkk Facebook , second blog ! smbil tuh nisha hias blog ! shanteq kan ?
hhaha perasan !
:) oke itu sjer lah entry nisha .
nk siap nk gy date !
haha date gan  family :)
bye asalmualaikom :)
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen