Online Diary •❤•: 2012

Saturday, 22 December 2012

The Awesome Holiday with 'SHE'

Asalamualaikom .. salam sejahtera kalian semuaa ..Arghhh rindu kay rindu nak menaipp nie :*) Rindu Nisha ta ? .. Ta ? Kay Fine .. Yang penting Nisha teramat rindu nak menaip mcm dulu … Sebernarnye Nisha dh bosan dgn blog nisha nie .. Bukan ape , blog nie dh ta mcm dulu lagy .. setuju ? susah nak tukar background , nak letak widget .. err--' .. Background nie nasib baik nisha amik kak lyssa punye .. cantikkan ? 3bulan or  2 bulan lepas kot nisha dh gune … Then bile nak tukar .. Makk aiii mcm ape tah :P Then bile letak lagu jek , ta bole nak dgrrrr ...Not only me lahh .. Tapy peliklah kan ..? Perghhh , BOIKOT!! BOIKOT !! Ehh ? Tetibe :D Malas Nisha nak beleter pasal blog yang "sangat AWESOME" nie … Perli kay , peril =="See the tajuk ? SHE kay bkn Him .. Hihi , ade ke ? HAHA , Merepek :P SHE yang nisha maksudkan adalah Cousin Nisha yang paling awesome nie .. AWESOME ke ? hihi .. Dia lah kawan nisha , dia adik nisha , dia family nisha , dia adalah segala-galenye for me .. No one can separate me from her .. Kami RYSA takan terpisah .. HAHA RYSA? Singkatan nama bagi kami berdua .. Shhhh , jangan bagy tahu org tau .. hihi Nisha nak letak gambar-gambar kami semase holiday tuhh tapy factor blog yang dh semakin uzur nie kan .. So paham -paham jek lehhh :P nanty nisha try lagy sekali if ta boleh jugek laen kali nisha tunjuk muke kami yang cantik lagy Aummm :* tuhhh :)So now Nisha hanyelah boleh cerita tanpa melihat gambar-gambar kami :)Sebernarnye Nisha pegy holoday nie dgn family dia .. Hiihi . Bak kate Nisha DIMANA ADA DIA ,DISITU ADA NISHA , ye ke ? Forget it .. kami berciti dekat PUTRAJAYA .. rumah abg dia and kakak ipar dia .. dan sebernye lagy ada kenduri kawen .. so kami pegy lahh .. Hmm DKAT . EMM dkat .. nntahlah .. hihi lupe .. FAJTOR KETUAAN .. :D Then abis tuh , macm -macm aktivitilah yang kami buad .. Pegi kedai , buang sampah , bukak facebook , jalan-jalan , lepak dkat ALAMANDA .. haha Mule-mule pegy Almanda dgn kak Shahira .. Kakak ipar dia punye adik .. kyteorg tgok wayang 'stawberri cinta " dg budak -budak kecik .. Hihi .. Awsome kay .. haha then Dua or tiga hari keesokan arynye Nisha pegy dgn dia .. fIRST TIME KAy .. ahaha yang penting ttambang bas dkat putrajaya memang awesome .. 50 sen sajahe kay … awesome kan ? Kyteorg jalan-jalan , mkn baskin robin , cuci mate .. Bestt ..then malam tuh kyteorg pegy Datran .. haha snap-snap dkat sana :)esoknye pegy muar .. dan esoknye Nye pulok kyteorg balik JB .. our hometown .. Lamelah jugek nisha holiday nie .. then bile balik takot plak dgn kkeputusan PMR nisha .. Yee memang dh kuar .. Hmm ta py mengecewekan Niha .. tak gagal tapy ta seAWSOME mcm yang nisha sangkekan .. Jalan yang terbaik adalah berdiam diri dry rakan-rakan ..Hmm :/ ta mampu nak lihat mereke bahagie dgn keputusan PMR dieorg .. Kenape ? Jangan tanye .. Budak dh kecewe mmg mm ginie ):Sampai disine sahajejek lah .. badan dh openat tanagn dh lenguhh . :) Maff kalau nisha typoo.. maaf pasal gambar (: maaf atas segale-galenya .. (: Bye Asalamualaikom

Sunday, 4 November 2012

5 Cara Kekal Cergas & Cerdas

Asalamualaikom *peacee* Namaste .. Ni hao ma ? Nisha hou .. Eh-2 ? 1 Malaysia .. Hihihi .. *Back to malay words* Esok adalah hari yg di tunggu-tunggu oleh pelajar Tingkatan 5 kerana mereka akn menduduki SPM. kan? kan? kan? Hope korang buad yg terbaik dan perahkn otak korng tuh habis-habisan .. For my brother good luck kay ?do the best and make us proud of you ..
Lama kan Nisha ta bagy tips?? Wahhhh , Miss ma (: so now nisha nak bagy tips untok anda-anda smua.. kan cuti sekolah dah bermula ..so mase cuti sekolah nie lah korang kene kekal cergas dan cerdas. sbb banyak aktiviti akn di lakukan kan ?Oke malas dah  Nisha nak berletehh so now look to bawah for see the tajok *English Broken*

  1. Senaman..
Haaaaa , dgr saje senaman nie mesty korang mals kan? Amboi-amboi malas jerk tahu .. macam mana nak cergas kalau ta melakukan senaman Berat atau Ringan . ! Marah nie marah .. --" Macam gini if korang ta nak buad senaman yg terlalu lama , korang bole mengambil senaman dlm mase 8-10 minit dlm seharii . Otak boley jady cergas dan badan boley jadi cerdass


     2.kurangkan pengunaan gajet  .
Boley ke Korong mengurangkan pengunaan gajet nie?Insyallah bole punye ..cube korang rehatkan minda korang tanpa melayari ineternet .. contoh berfacebook , bertwit-twit .. no no no , kurangkan . At least 3-5 jam sehari korang tidk melayari internet .

    3.kurangkan menoton televisyen
Cara ini sama dgn cara yg di atas , cume perbezaan yg ketara ialah ejaaan .. Hihihi ..If kita menonton telalu lama badan kkita akn menjadi lesu ..so don't watch tv lama-lama *oh my god*

4.Sarapan berkhasiat
Pagi yang indah , dgn ditemani bunyi-bunyi burung berkicauan dgn dimakan dgn makanan yg berkhasiat .. *ecehh* Korang pagi-pagi memang memerlukan tenaga yg banyakkn ? lagy-lagy untok pelajar yg bersekolah pada wktu sebelah pagi .. contoh maakan yg berkhsiat untok sarapan pagi ialah roti bakar , kuikeot*salah ejaan tahuu sudah**

5  .  rehat secukupnya
   seharian penat melakukan aktiviti , mesti penat .. so korang kene rehat secukupnya .. Tidur , duduk , baring ,mandi , makan adalah cara rehat yg bole dilakukan di rumah .. di luarkawasan rumah adalah  beruti , pergi pantai , jumpe rakan -rakan , shopping and others..Ini pendapat nisha .. if korang ada cara lain untok tenang kan fikiran korang lakukanlah .. Just do it .. Yg penting tidak memenatkan korang .. itu sahaja ..

 
Dah 5 cara kan ? Jap I count .. 1,2,3,4,5 haaaaa cukup-cukup sudah , cukup sampai disini sahaja . dari batin terseksaa * eh ? menyayi sudehh ?*hope dgn tips nie korang dpt mengikutinya ..
oke bye tata titi tutu .. Muahhhh . Asalamualaikom...

Monday, 22 October 2012

Dua Minggu Sudah Berlalu :`>

Asalamualaikom ,hye ,salam sejahtera, … Sudah bergitu lama Nisha tidah berupdate status kan? kan ? kan? Miss ? Alahai malulah >< * ttp mata* Hihih perasaan kan? Makin burukan Nisha punye blog ? lagu takada yg tempat tajuk tuh dh mcm annoying .. Nisha pon tatahu nak selesaikan mcm mana .. nak ckp rosak tathulah plak kan ? If korang ada penyelesain teling-teling lah Nisha kay ? Okey ,today I want to tell-tell you all about my story in 2 weeks agoo . *speaking kemain lagy,kelautt sudah*Setelah ,9 bulan lebih penat lelah Nisha belajar , but now Nisha sudah BEBASSS.. BEBAS dry Tentera-tentera Penilaian Menengah Rendah*PMR* yg ingin menakluki  Akal fikiran Nisha .. Witwit ,  dh mcm Sejarah right? Dulu waktu belajar sejarah ,kemain lagy ngatuk mase ckg tengah bercakap psl asl-usul dan now Nisha dh rindu nak belajarrrr **Tipu jek* Hihihi .. +_-".Alhamdulilah , smua matapelajaran tuh Nisha boley jawab dgn tenang EXCEPT Bahasa Melayu paper 1 , Matematik Paper 1.. Itu sahaja .. Susah kay susah … So , skarang Nisha nak enjoy seketika :`3 . Sudah habis PMR , kawan-kawan Nisha punye perancangan dieorg nak keje . Ade yg dh start keje seminggu yg lalu .. Nisha? Duduk umah goyong kaki , goyang kepala , gotyong tangan .. hakshak ...Ala , lagypon dkat skolah ada buad memacam aktiviti untuk form 3 yg bertemakan PASCA PMR 2012 .. Ade macm-macam aktiviti  seperti Hias kek , sirih junjug , kolum , tanglung , tarik tali , futsal , sepak takraw , bola jarring arobik dan lain-lain..Fuunn lah jugakk .. ary yg ketiga abis PMR ,Nisha dan geng Nisha dh dpt MUSUH DARI BUDAK YG PERASAN PANDAII  * sengaje caps lock* Hahah , ko ingat kau pandai kiteorg kene hormat kau lah mcm VVIP lah ? mcm kau dpt 8A . eh, skurang-kurangnya kawan aku dpt 8a waktu percubaan . kau ? kau? kau? kau adoo ? tadoo kan ? Iri hati lah tu dgn kejayaan friends Nisha :P .. Okey , Forget it . buad apew nk ungkit perkara yg tidak ptt diungkit itu .. kan ?Sampai disini sahaja karangan Nisha untok arynie .. hihih ..
Hope result nnty GEMPAKKKKKK !! Insyallah .. Perancangan selepas dpt result … ermm==' ramai yg nak msok teknik-teknik ni .. tapy Nisha ta nakkk """ haha , kay Asalamualaikom , bye :*

Saturday, 22 September 2012

PMR Is Getting Closser

Asalamualaikom , hye , salam sejahtera , salam 1 Malaysia . Apa Habaq smua ?
*Ckap apa PlAK Ni? *
Rindu Nisha ta ? Alhamdulilah ada jugak yg rindu Nisha .. Hehehe -.-
Jarangkan Nisha update entry skarang?
Buzy dgn study lah *BUZY SANGAT * -_____-
HAHA .. !
Dgn tajuk diatas
"PMR IS GETTING CLOSSER "
Nmpaknya PMR dh dkat letewww ..
For korang information Nisha 15 Thun , form 3 dan kecik lagy.Thu sudahh .. :3
Lagy 123456789 , 9days to the Big Big PMR #OhMyEnglish .
So jarang-jarang lah update .. Tapy Selalu - Selalu Berfacebook okey :P
Sengal right? I Know that .
tapy Nisha Selalu-selau jugak nisha belajarrr . Tapy ary ini (Sabtu) Nisha rest . sbb ta sangat otak nie limited sangat .. Dan tertekan .. ye lahkan otak pon perlu  enjoy jugakkan ?
jyeaahhh -.-
sape-sape yg smalam , arituh , minggu lepas dan berikutnya
dtg ke blog nisha ,dan reaksi muka mcm nie
:`(          map lah kay ..
If mcm nie
:O        Nisha pon tidak tahu . heee (:
Dkat follower nisha , Readers nisha nie ada form 3 ta? same-same dgn nisha ?
ada ke tidoookkk ?
eh kongsikan lah Pngalaman menanti saat "GENTING" nie .! haha ..
sama-sama lah kitak berusaha untuk berjuangk .  -
Guyss , Nisha baru dpt berita nie , Kawan nisha critical , dia accident. Kawan fb nisha .
kiterorg rapat . kesian dia , awek dia bAgy thu nisha .. Nisha hanye mmpu berdoa untuk kau Hazim ..
Ainnur sabar kay . Nisha hanye mmpy  nasehat kan ainnur .. sabar syg sabar .
nisha thu Hazim tuhh kuat org Nye .
Rindu Hazim punye kepale gile-2. ta apa ta apa , yg penting Hazim Insyallah selamat . doakan same-same ..
Panjang lebearr sudah entry nisha ..
Sampai disinie sahaje kay ? Hope korang dpt mnjawb Peperiksaan nnty dgn jaya nya ..
Jom kita berjuang demiii Pmr .. eh-eh?
Kay , bye asalamualaikom .. :3
 
 


Tuesday, 21 August 2012

Selamat Hari Raya !

Asalamualaikom .. Hey , selamat hari raya  (: Heheheh  Dah raya ke-3 nie . Ada lagy ta 'Semangat Hari raya" korang tuh ?HAHAHA . Banyak dpt duet raya ..? Nisha ? Trlampau banyak.. Alhamdulilah ,ckup lah untuk nisha sorang jek yg pakai duet tuh ><..
Eh kongsikan lah cerita hari raya korang.. Ehh ! , taapppy  tgguuu dlu .. baca story Hari raya nisha dlu k ..? ;D
Malam raya , sperti biasa dn seperti yg dlakukan sebelum ni , kakak , Nisha , adeq kmas rumah , abah nisha pon tlong .
abg dn emak nisha masak dkat dpur ..
TERBALIKKAN ?? haha ta kesahlah .
menu pada hari raya ada lah
nasi biryani , ayam masak merah , daging kurma ,kambing masak kari ,lodeh dan ketupat ,...
Terliuhhh ta ??? sdap  tahuuu :P
esoknya plak nisha dgn adeq nisha mandy dluu ,yg laen stay tido k .
haha , dierorg if tidor kalau ta kjut ta bgun lah tuh .. especially kakak dan abg nisha .mak nisha dia tidak seperti yg dituju diatas . :D
so , dh mandi kiterorg makan , then baru kjut abg , kakak , abah .
siap-2 dlm pkul 10.30 pagy , kiterorg mintak maaf sesame ahli keluarga . HUHUHUHU , Bergenang airmata ku :_____{
kIterorg ameq gambar sesame . Part paleng interesting ialah 'DDAAPPAAT DDUUEETT RRAAYYAA"
kW ADA ?HAHA ..
yg terkezuut , abg nisha bagy duet raya ,,, walaupon ta bayank ...>< heeee.
Selepas itu kiterorg pgy umah mak ngah -- kakak emak ,
dann  lagy skali dierorg  terkezuut tgok muka nishaa ! Haaaa? kanapa dgn muka ku ini ???? heeee , sbernarnya nisha baru sahaje rebondingkan rambut ,dan agak shanteq ! ^^Perasaannnnnnn^^
Hahaha ,bahkan samapi ada yg ta knal nisha tahu .:P
sampai hatykan ? ::[
then makan-2, duet raya dh berada di dlm gengaman tangan . so kiterorg berhijrah ke tempat laen plak .. abgg mak .. ddk sana tgok tvvv sahaje . ;D
then prgy rumah cousin nisha .. Hahaha .
makan lagyy . Mana ta gemokkan ?
serius nisha ta tahuknapa dier ta knalnisha selepas nisha rebondingkan rambut . !!!!
pelikan?? padahal muka stay sama , AYUUU GITUUHH ! :P
Selepas tuh kita pergy rumah abah pye adeq , ehemehm . Eh napa nisha trbatuk nie? :D part ni nisha ta nk citer.. :D\
esoknya plak sdare dari singapura pon turun jb .. die raya dari satu ruma ke satu rumah .  tapy nisha pnye rumah tdak kerana rumah nis adgelar sbagi ' close house' haha
dh prgy lastly kiterorg berakhir di rumah pak cik nisha .. Bestt  kiterorg main  bunga api ramai-2 .. perghhhh then nisha makan makaroni sup daging . kotlah .. nisha tahu apa nama makanan tuh , nisha maen makan jerk ..sdaapppp :P
samapai disnie sahaje cerita nisha di hari raya . raya ke-1 until raya ke-2 ..
sudah baca ? nie karangan if cikgu tanda msti nisha dpat A right? :s
Alhamdulilah raya tahun nie meriah lah jgakk . esok nisha nk kne buad paseport sbb nk prgy singapura balik . :F  Msty lagy fuunn kan?Singapura ttuuhhh .. *cucimata*
 Dikesempatan ini nisha ingin mengucapkan selamat hari raya kepada umat islam yg mnyambut hari raya . Terutama followers dan juge readers nisha . Maaf zahir dan batin . maafkan nisha if nisha ada tersilap taip pada entry-2 yg laen , mnnyinggungg perassaan korang ke hape kay ?
Asalamualaikom ..





Sunday, 5 August 2012

Aduh Sakitnya Kepalaku !

*ENTRY TDAK BERGAMBAR *

Asalamualaikom semua .. Apa khabar semua ?
HAHAHA ..
Setelah lama Nisha ta Buad entry , ta bagy korang tips
Now nisha nk balas dendam 'FULL OF ENTRY'
hehehe.
Back to the tajuk dkat atas * gagal berbahase London*
'ADUH SAKITNYA KEPALAKU'
Mesti korang smua prnah sakit kepala  atau migrean *ejaan yg was-was*
Sakit kepala nie boleh mngagu korang punye konstrentasi .
Banyak sbb yg mnyebbkan kita bole sakit kepala nie .
bila kita terlalu stress , ta makan , kurang tidur ...
So Nisha nk bagy korang tips mcm mana nk mngurangkan sakit kepala . oraite ?
insyallah mnjadi ..


1.Migrain.
-Hindari dari makan makanan berminyak dan bergoreng . kita msty jaga jadual pemakanan kseharian kita . Biasakan tidur di tempat yg gelap. ta moh tidur tempt yg terang atau bayak cahaya . nnty bila kita baring di tmpat yg terang kita akn pandang ats ,  so cahaya yg ada ditmpat terang itu  boleh mngangu tidur anda .If migraain dtg secara tiba-2 ltakkn kain yg direndam dia tas kepala . Mesti bila mengantuk korang akn minum air kopi kn? kurangkanlah nisha syorkan . sbb kopy adalah stu sbb kita migraine .

2.Salah posisi tidur
-kita mmg tidak bloeh mngelak sekiranya trjadi salah tidur .tapy kita boleh mngambil senaman ringan sbelum tidur seperti rengangkan otot . nnty kita dpt tidur dan bangun dgn rileks tanpa , skit kepala . (;

3.kurang tidur
-Amalkan makan malam pukul 7.30 - 9.30.Ataupon jangan kita makan dkat dgn waktu tidur kita.makan yg berat akn mmbuadkan perutkita mencerna makanan sehingga mmyebabkan you sukar untuk tidur  dgn lena .



4.stress.
-sakit kepali kita boleh mngaikan dgn sbb kita terlalu stress memikirkan masalah yg kita hadapi .Waktu kita tgh beljar didlm kelas pon boleh mnyebabkan kita  stress lalu trkena lah skit kepala nie. Jadi kita jangan trlalu stress untkmeikirkan masalah kita .kirang kan memikirkan sesuatu . Ingat kesihatan kita penting .

Jadi inilah sedikit sebanyak tips untuk mngurankan skitkpala kita .
Amalakan , kurangkan , lupakan ..
HAHAHA .


Sampai di sini sahaje oke ? Insyallah bila ada masa lagy nisha update lagy k .
Nisha nk mntak tolong , boleh ta korang doakan nisha ? sbb lgy beberapa hari lagy nisha nk kna hadapi Trial PMR . huhu nisha tkut.
taape dgn berkat doa , apa yg nisha telah pelajari   nisha yakin nisha dpt mnjawab dgn jaya nya .
HAHAHA !
Sekian asalamualaikom . (:



Friday, 27 July 2012

Rindu blog (:

Asalamualaikom blogies skalian? Rindu nisha ta? Wahgrhhh -.-" isya rind blog, nk buadt entry , nak bgi tips2 dkat korang! !!!!rindu thu.
Nisha jarang bkk pon bsbb bkn disengjekn pon (:hakaaakaka nk thu knape?? Haa ta leh. Byk story yg dikongsikn nie .first pde tarikh 21/7/2012 umat islam tlah mnyambut hari ramadhan al mubarak, so nsha nk ucpk selama brpuaaa paa smua uma islam, trutma blogiea2yg sering dg er blog nisha ni (:secondly pada tarklikh 25/7 ada tarikh hari jadi nisha!saya suka saya suka -,- best lah jgak, ada org wish kwn2 yg hampr mmbaling tpung dimukaku ini. Haaaa nasib baik ta trkono! Mak pon beli kek seceeat resipi! Wahhh sdapppo.hemmm dap-dap-dap. Heee. Byk story yg nisha nk kongsklikn tpy nisha ngantukkkk.
Thanks pAda yg sering stg blog nisha nie (: bila aa waotu dn time nisha jeguk-jenguk blo korang jgak k? ?follower nisha jgak k?
Syh korang. Heeeee. Mngada (:
I Never foget you alll. Insallah (:
Selamat brbula puasa pada umat islam(;paa bdak3 yg aktif maen mrcun uh uda uda lah, nak nyesal ta sdah. Paaham kan?
Sebelm nisja akhiri entry nisha nie, nisha bgy thu mak ayah nisha ada bkk baZar tau. Dtg lah dn belilah makan asma rojak. Sda tau. Tar jjnji tapi paatiiii. Lokasinya dkat tamn perling johor bahru, ala dkt dgn perling mall tuh, dan lagy stu dkt taman sri skudai (;
Oke smpai disinie sje. Asalamualaikom..

Tuesday, 29 May 2012

Kesihatan Itu penting !


Asalamualaikom , salam sejahtera dan salam 1 Malaysia  [`:
Apakhabar korang smua ? HAHA ! dh lama kan ta update? Da berhabuk dah Nisha punye blog nie
ushhhhushhhushhh *Halau habuk*
Seperti Mana yg anda lihat pada tajuk dan gambar bear shanteq yg shomel tuh , Jady arynie nisha nk update entry pasl Kesihatan .
Lagy-2 musim cuti skolah nie bdak ramai yg bercuti dgn keluarga nk balik kampon lah situlah, sinilah ,
*JELOUSE NI TA DAPAT PERGY MANA-MANA:{*
Oke now lets goo to the tip .

1 . Demam makan ubat .
Kalau lah buadkan korang demam waktu cuti skolah mkn lah ubat . Alah msty korang ckp itu smua dh tahukan? smua org demam makan ubat :P Eh , korang ingat ta ada org ke ta takut mkn ubat ? Adalah! >< kawan nisha , ckg Nisha . :P Korang jangan terlalu pnat shingga mnyebakn korang demam . lagy-lagy musim skarang ta menetu kjap hujan dan kejap panas . Banyakkan minum air suam . skurang-kurangnya 8 gelas shari .

2. Hati-hati di jalan raya .
Musim cuti skolah , baru dpt jumpa datuk nenek , sdare mara yg ddk nun jauhhh disanaaa ! wah-wah jauhhnyaaa [: . Then Msti Ayah Korang yg akn pandu kereta right? Pesan sikit dkat ayah tuh jangan bawak laju-2 ssanagat , if mngantuk berhenti rehat dkar RNR  , korag msty sdiakn gula-2 spaya ayah korang ta mngatuk . oke ? BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT . Jangan lupa pesan sesama kita yerrrr (: nnty dlm perjalanan (kot-2 lah mntak-mntak ta jady dkat smua org) ,korang accident nnty dh mnyusahkan , nnty bila naek skolah , patah tangan , kaki? NAUZUBILLAH..  

3.Jangan buad aktiviti yg mmcabar 
Pham? jangan buad akktiviti yg anda smua ta boleh buad ! Dont degill ! Ntty saket , sapa ssh ? Nisha jugakk :D . Menyusahakan mak ayah kita . lagy cuti skolah nie kan\? If korang Buad sdikt mistake pon boleh mncederakan korang? Ingat kesihatan anda itu !

4.Buad chekup
If oarang sakt , pgy buad pemeriksaan dgn sgera ! Jangan menglengah lengah kan . ;P Tingalkan yg lain , Ksihatan Itu penting ! Kalu korang masok  Hospital skali pon ta apa ! Yg penting korang sihat walafiat . Insallah smua akn sihat-2 ..


Sampai disini sahaja lah . Kesihatan didahulukan , percutian dihidarkan sebentar :D
Akhir Menaip , Nisha nk ucapkan SELAMAT BERCUTI buad budak-budak skolah smua . terutama skolah nisha SMK SKUDAI ..
Arghh naek skolah teros dpt result Mid-year exam ><' Berrrrrrr takut nie ! Doakan nisha past smuanya oke?
Skian , Asalamualaikom .

Friday, 11 May 2012

Perpaduan Kaum !

Asalamualaikom , Salam sejahtera ,Salam 1 Malaysia !!
*Bersemangat nie *
Hehehe Oke Nmpak tajok? hari nie Nisha nk ajar korang mcm mana nk mngeratkan hubungan antara kaum di Tanah melayu nie.
MELAYU , INDIA , CINA
adalah kaum utama di tanah melayu Right ?
Jadi Kita adalah satu Yang Ada Di malaysia nie !
Lets Go to the tips
|
|
*
-.* Saling Hormat-menghormati antara satu sama lain adalah salah satu cara untuk mengeratkan dan mengekalkan perpaduan antara kaum ini . Walapo Warne kulit kita tak sama , tapi kita sama Manusia kan ? So kita hormat lah kaum-2 yg ada di Malaysia ini .

|
|
+
-_* Saling ziarah menziarahi . Kamoo ada jiran kan .. Dpn India , belakang melyu , Kira Cina , kanan Iban , so saling ziarah menziarah antara satu sma laen . Lagy-2 Bila waktu perayaan masing-2 kan best ? Kan ? Wah-2 bestnya waktu hari raya aidilfitri bila buad openhouse jempaut jiran-2 laen-2 Bangsa . wah-2 mesty meriah gile ... Then dpt kongsi cerita . selain itu ia dpt mngeratkan silaturahim jugakkan ? ... 
|
|
^
-_* Bantu membantu . Bila Org dlm kesusahan mesti kita tolongkan ? 
So Teruskan sikap Bantu Membantu dlm diri kamu , tanpa mngira kaum ..Kan best if ada Masyarakat mcm nie . Mmg ada tapy ta smua kan ? My pendapat . if bdak-2 skolah nie korang boleh bantu dlm pelajaran kan ? Walaupon x besar mana pon still bantu kan ? Sharing is caring right ? so ? Go on ! 
|
|
+
-_* Dlm diri kamoo smua msty ada sedikit sikap ego kan ? Jangan lah ada buang lah sikap ego korang ..Ta Moh ada sikap ego tuh . oKE?


sampai di sini sahaje lah kita yerr (:
Mgkin banyak lagy tips nk mngamalkan dan mengekalkan perpaduan kaum ini kan ? Tapy dh ta larat Nenek nk menaip yerr .. nenek nk  sleep dlu kot .. :D kesian nenenk dh sket
HUKHUKHUK*Nenek batuk
Oke ?Insallah ia akn berjaya ..:
Sekian terima kasih , Asalamualaikom  warga malaysia smua !!

1 Malaysia , Rakyat Didahulukan , Pencapaian Diutamakan 
..
1 Malaysia , 1 Malaysia , 1 Malaysia .

Tuesday, 1 May 2012

Exclusive Giveaway By Cik Bunny

Asalamualaikom ..
Eh Hye (: 
Nisha Join Contest lagy???
Haiyoyoyo , bkn mnang pon .. :D
Taaper if ada rezeki Nisha Mnang lah . :D
Ga Ni dianjukan oleh inspire bunny .
Dan Hadiah-2 Ni di sponser oleh

Korang Nk join GA nie ? Meyh Snie ramai-3 Kitaa Terjah Dan join sama-2 
nk join macm mana >? Korang tekan Gambar tuh oke . atauponn Ini
oke ? Insallah Awk-2 smua dan Nisha boley menang 
Chaiyok chaiok :)

Sunday, 22 April 2012

Lomo Aquapix Giveaway by Miraa Hussin

Asalamualaikom .
Hye Nisha ary nie nk join GA by Miraa hussin nie .
Hope Sangat Nisha mng :)
Korang pon nk join ? eh mana buley !
Heee *joking :P
Korang tekan gambar tuh ataupon Mirra Hussin .
Join oke ? Insallah Kita Boley Menang :D

Sunday, 15 April 2012

Cemburu Memakan diri Diri Sendiri

Asalamualaikom ...
Ingatkan Semalam nisha nk update entry blog nie tapy semamalm Kilat ribut kat area Johor ! So x dpt nk update ! Sper sma mcm nisha ?? tmpat kne Ribut?? Hahaha . serious menakutkan ..
See The Gambar ?? See The Tajuk ???
OKe good..
Cemburu Mmg tdak dpt dinafikan  sseatu yg normal ttpy sikap ni harus dibung jauh-2 kedlm sungai !
dgn sikap Kecmburuan kita dpt mmberi kesan buruk terhadapat Hubungan Yg Terjalin .
Mmmg tdak dpt dinafikan yg cmburu ada dllm dry kita . Nisha , kwn-2 nisha Pon msty ada sifat-2 cmburu nie
Jadi Nisha Nk bagy Tips-2 Bagy mngatasi sifat-2 cmburu nie oke ! 

1.Berpikiran Positive
:) See??Kamu Kne terima dieri kamu seaddanya . dan bersikap yakin pada diri kamu kerana ia akn mmbuadkan kita bahagia. MMg mudah nk cemburukan org lain apabila diri  sndiry tidak gembira ..
Positive Knapa org laen boley gmbira . Pikir mcm mana nk gmbira . Dgn sahabat Atau org laen oke ??

2.Usaha Tanga Kejayaan 
=) Setiapa apa-2 yg kita lakukan msty kne ada usaha kan ?
Walhal Kita Nk menipu pon kiter kne usaha Mcm mana nk mnipu dgn baikan ? hehehe <:)
Mungkin kamu cmburukan Kawan kamu tuh ada I-phone . Kamu hanye pakai jenis lapuk pnye ..
Kamu cmburu . Kamu sbernanya nk jgak I-phone tuh .. Jadik if nk kne usaha lah . jangan cemburu .
Kamu kerja ker , kumpul duet skolah yg diberi ker . kan ??

3.Senaraikan apa Yang kamu ada .
:)Tanpa kamu sedari , kamu sbernarnya lebeh beruntung drypada kawn kamu itu . cuba senaraikan segala yg kmau ada dann pastikan kamu  akn bersyukur dengan apa yg telah kamu miliki ..

4. Berterus-terang .
:) " Nisha Cemburu Kat Kamu " See ? Nisha terus terangkan ?? 
Kamu jumper dgn kawan kamu dan terus terang dgn nya . terangkan dgn cara yg baek . supaya hubungan persahabatan @sesiapa tidak mengeruhkan hubungan koramg.
Just be yourself . Tebalkan muka kamu dan bagy tahu apa yg kamu cmburu kan dgn kawan kamu itu oke ? Insallah dier x marah <:)

5.Muhasabah diri
:) Tidak dinafikan sesuatu yg baik amat ssh nk dilaksanakan ..
senang saja , Muhasabah lah diri kamu itu >...<
kamummnyendiri skejap , cuba renugkan dgn haty yg terbuka .... Kamu pikir , knapa kamu cumburukan kwn kamu itu sdangkan  itu kanwan kamu , kawan kamu ! Sedarlah !
(aceh-2 mcm bgy ceramah pulok )
Oke kwn-2 baik Nisha?

*Tahu tak yg melakukan tekan tubi sebanyak lima kali , ia dpat merendahkn perasaan negetif kamu dan cemburu dalam diri kamu .?
*coklat mmampu mnghilangkan tekanan . ia akn mmbuad anda gmbira ..Jady makan lah coklat bebanyak ! 
Dah bace? Warne Warni x?
heee * tak penting pon*
Nisha pon prnah cmburu , tapy Dgn tips- yg nisha buad kat atas tu . Menjadi ! Kecuali Tekan tubi tuh !
X larat den nak buadnya !
:D Insallah dgn izin Allah dan Keikhlasan hati anda .
(aduhai dah mcm bercinta pulak ,  Lpas nie apa pulok doh :D)
so renung kan lah oke ?
Bye Asalamualaikom ..

* Follow My blog ?? Pless 
*my second blog too oke >> Second Blog Nisha<<
*Terima Kaseh Daun keladi , nnty dtg lagy oke?*

Friday, 6 April 2012

Sterss ?? Arghhhhh :!

Asalamualaikom .. hye-2 Nisha kmbali bersama anda dgn tip-2 yg bergune 
(perasan cek )
Sebelom Nisha bagy korang tips , nisha nk tanye mcm maner dgn blog nisha selepas diubah suai oleh nisha ?
dulu ke skarang oke ? huhuhu .
Oke berbalek pada tajok kiter
Stress ?? Arghhh !
Cam gytuh lah muka nisha bile stress !
huhu , skarang nisha nk bgy tips untk mngawal stress tuh !#_#

1.Duduk , Tidor , mandi
--..-- Oke selalunya  Duduk , tidor , mandy nie org yg tgh marah yg selalu buad .. tapy org yg tgh stress pon buley . if duduk anda x tenang , anda tido , if tido pon tax tenang anda mandy . Insallah berhasil .Kadang-2 org akn tidor . mngkin tidor tuh dpt relese kan tension kan? .
x percaye??? cuber lorh ! huhuuh

2.Banyakan bersabar
--..-- Selalunya org  Islam ckp 'SABAR SEPARUH DARIPADA IMAN' Btul tuh ..!
dgn Sabar kiter dpt kurangkan tekanan ! contohnya
"Nisha , sbar nisha , sabar"
itulah lah ungkapan yg selalu nisha ucapkan ! huhuhhu .. lagy-2 sterss mse balajar! masok telinga kana keluar telinga kiri .. Bile buad latihan ! nauzubillah , mcm nk cekik-2 jerk buku tuhh ! huhu Sbar-2 

3. Cool And stedy
--..-- cool and stedy ? haha sengal~ dh lah stress pastuh nk srh cool-2 nie plak ! huhu
oke mcm nie .. walapon kiter  stress , kiter kne menampakkn raut wajah kiter kelihatn coll ~!
nnty Bile cool-2 , kiter happy , gelak dgn kawan-2 buad kerja berfaedah dgn kawan-2 or somebody .
Insallah mnjady ! huhu

4. Kongsikan Kestress anda itu 
--..-- Anda ada kawan ? keluarga ? kakak? adeq ? abg mak cik pak cik ? adakan ? 
korang buley kongsikan stree tuh kat dier ! mntak nasehat mcmm mne nk kurangkan stress , masalah ! if anda malu , anda ada diary kan ? korang tulis masalah , strees. its only for gurls lah ! laki-2 kalau  malu? alah laki-2 kan gentelmen kan? huhu cerita kat Gf korang ! huhu . kne tamapar dgn Gf tuh adalah :D

Oke itulah serba sikit yg isha tahu .. Insallah dgn tips-2 yg nisha bagy  akn mnjady :_:
Lagy satu Nisha nk ucapkan terima kaseh banyak-2 kat org-2 yg komen kat blog nisha .
dierorg sntiase skong nisha :) huhuhu nisha hargai sanagt ! tengs korang :)
mana smpat nisha jenguk blog dier nisha jenguk oke ? huhuh tengs again :*)
ttngal kan jjk kat blog nisha k ?  follow to :D
Bye , asalamualaikom :)

Friday, 30 March 2012

Rindu Kawan Lama :(

Hye Asalamualaikom pembace smua :D
Sihat ? Alhamdulilah . oke arynie Nisha nk bagy korang tips-2 untuk 
MENGATASI RASA RINDU KORANG PADA BFF KORANG ! oke ? 
(gamabr diatas tiada kne mngena dgn ini tajuk oke ?)
Nisha Pon ada BFF mcm korang jgak ! kitrorg kne waktu darjah 4 ! ant then kiterorg terpisah waktu mule-2 nk darjah 6 !
Nisha nanges waktu dpt tahu dier kne pindah :( 
tapy kiterorg dpt berhubungbalik dgn fb , sms , call !
serious Misss dier ! nk jumper dier !
huhu .
oke Nisha akn bagy sebeberPA tips yg akn dpt mmbantu Nisha dan korang untk mngatasi rindu korang kat BFF korang tuh .


1.Cuba bergaul dgn kwn baru

-..- Cuba korang bergaul dgn kawan baru .  Jangan asyik melihat gambar-3 dan kenagan-2 lalu korang dgn BFF korang . Nnty kamu akn bertambah rindu dan akn rase khilangan korng dkat bff korang tuh !Dgn cara ini kamu juga dapt mngerakan hubungan korang dgn rakan yg baru .

2.Melawat teman kamu

-..- setelah skian lama korang x jumpermsti rase rindu korang kat kawang korang tu Menimbulkan ..Cube lah kamu  melawat teman kamu itu kan ? hary mnggu ataupo cuti skolah . dpt jugek kamu mngisi masa lapang kamu dgn perkara yg berfaedah kan?

3. Gunakan alat komunikasi

-..- macam Nisha ckp tady hubungan nisha dgn bff nisha tuh dpt berhubung balik dgn Teknology zaman skrang nie . fb , twiter , talefon .kan ?pendek kata dihujung jari kamu sahaja .

4.sibukkan diri kamu

-..- salah satu cara lagy untuk mngatasi masalah rindu kamu itu adalah kamu buley mnyibukan diri kamu dgn melakukan aktiviti yg bergune ,. Hilang lah jugek rase rindu kamu itu . contoh nya , mnghias bilik , mmbace , berenang .. boley jugek keluar bersama sama kawan baru korang .. insallah berkesan kawan-2 !

Jadi inilah sedikit cara untk mnghilang kan rase ridukan korangpyer kwn !
Nisha nk ckp yg nisha rindu sangat-2 gan Pieqa . kalau ada umur panjang kiter jumper eh?
Rindu sangat-2 kat pieq ! Muah-2
asalamualaikom

Friday, 23 March 2012

Jauhi Sahabat parasit !

sestengah kengkawan adalah seperti keluarga kita sendiry ..
manakala sebahagian lagy boleh jady lebih teruk darripada musuh !Bayangkan kalu mereka jadik parasit ?dpan kiter baik jerk , tpyyyy kat belakang kita?? Nauzubilah {!}
Oke Nisha nk bagy ciri-2 "SAHABAT PARASIT " nie !
Ingat !! jauhi sahabat parasit!

1. kawan yang suka bersaing .
~>Tak jady masalah Kalau kita nk bersaing secare sihat . cth nya study sama-2 / berlumbe- lumbe nk dpt keputusan yg cermelang .Ini tdak ! bknnya berlumbe-2 nk dpt kan keputusan yg cermelang ! tpy berlumbe-lumbe nk dptkan Boyzz , . menunjukan dierinya kaya lah ! Alah padahal bkn dier yg kaya , tpy , mak dan ayah nya yg kaye KERANA hasil titik peluh ayah dan maknya ..
Bila korang dh KAWAN atau TERKAWAN dgn org-2 yg suke bersaing nie lebeh baik korang HIDARINYA !!! Renung-2 kan ! heehe

2. Si peruntuh Semangat ..
~>Msti Korang ada BFF ( Best friend forever) kan ? Alah ckp jerk , Monyet kat zoo sana pon ada BFF nie . ! heee . Oke , BFF mie msty lah yg baik , sopan , Dan Dier adalah tempat korang berkongsi masalah , rahsia , suka duka . kan? kan ? kan ? alah  ta payah nk  tipu lah ! Nisha sendry pon ada tau! 
Ini tdak ! selalu sahaja berfikiran negetif bila kita cerita yg positif .!Lama-2 U all yg ada BFF mcm nie, u all akn jady gile dgn sikap BFF korang tuh ..

3. tidak menepati janjy ..
~> Oke ini selalu trjadi ! Nisha pon prnah Tidak menepaty jjnjy ! tpy BERSEBAB !. 
Maksd kawan yg tidak menepati jajny ni lebeh kurang macm nie !
Konon-2 nya korang nk 'HANG OUT' bersame- same . oke korang dh set time , set jumper kat mana  , nk buad apa wak2 hang  out tuh , nk mkn ker nk minum ker or whtaberr >< .
jadik bilee sdh sampai waktuh Hang out tuh , korang tgu pye tgu last-2 ada kall dri kwn korang yg ajak hang out ckp 
'sory x jadik lah wey , duet ta ckp nk tmbang bas' 
haha , ayat yg akn mkn kaki bigfoot kan?? tidak menepaty ajnjy langsung ! right ? alah bayak bnde yg boley mnyebakn kita or Si dier tidak menepaty janjy. kan ?
Bile dpt kwn mcm nie  ANDA HARUS BERTINDAK DGN SEGERA SBELOM ANDA DITINDAK OLEHNYA ! .:0 

4. si pengkritik
~> ta suke bile kwn kiter sndry kritik kita ! , tpy bende yg baik ta apa jugak kan ? nie tidak . !
Eh-2 buruk lah kau nie , dn sebagainya ! .Hai maklum lah "REMAJA-2' zam skarng nie kan x suke di kritik oleh kwn-2 dier sendry ! Ingat dh perfectlah tuh?
oke Nisha mncarut sekejap >:)
x kesah jenis kritikan nie cth nya , dry segy pakaian , cara jln hingalah care bercakap . lain dier ckp bnde yg benar mcm srh kite ttp aurat ker atau ckp sopan sikit ker .
ini tdak , bile kiter ckp sopan-2 ,  ckp kiter nie Bajet ! or whataberr ><:P
Nisha nk ckp kalau korang dpt kawan Or BFF korang sndry mcm nie ! tegoh lah dier , if dier tak dpt trima korang jauhi daripada dier oke ?

Dh bace ? ni adalah salah satu tips kalau korang dpt Kwn mcm  nie !
Jgn ikot perangai dierorg ~ ! Just be Yourself , dont be her/him self !
oke peeps ? 
Sekian , Asalamualaikomwarahmatullahhiwabarokatu .
Renung-2 kan dan selamat Menghadapi Kwn-2 Prasit ! 
heehe

Saturday, 17 March 2012

Aku Masih Ingat


Asalamualaikom , hye ...
Okeh Today Nisha nk buad segmen. 
haa ? segmen ? segmen apa??
haha . oke segmen dier brbunyi mcm ginie 
'AKU MASIH INGAT WAKTU ....'
oke? msty korang dh dpt kan idea kan?
oke Nisha nk bagy tahu awl-2 nie !
"SEGMEN INI TIADA HADIAH !"
HAHAHA , korang marah kan? hehehe . korang ckp "eleh buad apa buad segmen tnpa 'hadiah':P
x , sbenar nya segmen nie dibuad hanye suke-2 dan dpat mngimbau kembali 
kenangan brsama keluarge , si dia , kawan-2 , guru or sesiapa yg special bagy anda !
x pon maseh kornag kecik-2 korang jatuh basikal ker , jatuh longkang ker , kne kejar anjig !
alah kirenya "KEJADIAN YANG X BOLEH BELAH " bagy korang . oke ?
x kesah cerita berapa banyk pon !
oke ?
senag kan? tpy x ada adiah kan ? #sengkit# x ada sponserrr :D
Insallah org-2 yg ceritakan dier pyer pngalaman tuh  nisha akn promotkan blog dier or page , facebook or what their nak . oke?
:D
Hope kORang Join lah segmen nie ! oke . 
if korang x join ;( nisha nanges !:D ~gedik~



Tingalkan cerita anda di komen box :S

Wednesday, 14 March 2012

Miss My blog ;(

Oke hye , Asamualaikomwarahmatullahhiwabarokatu .
Korang sehat? Nisha ? Alhamdulilah sihat jugak mcm korang . !
Lame kan nisha x tulis Entry ? 
kalau x stiap hary Msty nisha ada tulis entry kan?
bagy tutorial , atupon baagy tips-2 kn kn kn ?
hahhaha . 
bukan sngaje pon nisha x tulis entry , tapy P1 kne potong ! hahaha
selepas P1 ni dh dibayar oleh mak nisha , so dh boleh bkk .
sukeee nya :)
firtly , bbkk Facebook , second blog ! smbil tuh nisha hias blog ! shanteq kan ?
hhaha perasan !
:) oke itu sjer lah entry nisha .
nk siap nk gy date !
haha date gan  family :)
bye asalmualaikom :)

Tuesday, 7 February 2012

Background blog . part 1 (pink)

Oke nisha nk nisha ada background fo you all ! 
mngkin haye untk girl lah kot . if laky nk pon x apa !
nisha cry kat photobucket . just simple , but nice . 
antaranya
http://i267.photobucket.com/albums/ii288/lpobanz/pinkribbon.jpg
http://i43.photobucket.com/albums/e387/jennibu1/Blog%20Stuff/HotPinkBlogBackground.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v59/HobbitSized/pink-floral-background.jpg
http://i218.photobucket.com/albums/cc15/cocoa2006_bucket/tiles/Blog-Background-Red.jpg
http://i302.photobucket.com/albums/nn103/ryanedwardp/pinkzebra2.jpg

k itu sahaje . nnty  nisha cry lagy k? bye2

Sunday, 5 February 2012

Dunia bLOger Nisha

Hallo readers >,< oke pelik x ? 
pelik sbb skarng Nisha sdh ,mjejak kaki ke dunia bloger kn ?
walhal sbenar nya nisha dh buad blog nie lame dh ;-) but , now nisha dh nk buad tuto sndry .
Kirenya nisha nk mngkikut jejak langkah 
..Kak Lyssa Screat..
hummm , insallah nisha akkn jdy cam dier .;-)
heee , tpy skarng nisha pyer pon byak sanad . headeer jerk ada . insalllah nisha akn buad bayak lagy .;-)
tpy nisha prlu skongan korang !
skong nisha yerk ? 
heheh , txanks ;-) 
blog nisha ta scanteq blog kak lysaa kita . tpy nisha akn usaha kan yerr !
k -bai :D

Friday, 3 February 2012

Header Percuma ! Lai - Lai

Header percuma by , yg direka khas oleh Nisha .
jeng jeng jemg ~
|tgok bawah
|
|
|
|
|
|
#



Biase-3jerk kn ? nk . lah x loket pon .:)
Size brlain , desgn brlainan .ta suke?
sory , suker? txanks .... komen eh? nisha nk thu ramai yg suke ker tdak .
k bye ~

Monday, 23 January 2012

Nothing To Do .

Oke . ? Tajk diatas Adalah tidak bnar sama skalai apa yg nisha nk criter kn skarng nie .
heeee .,.
 ' todAy i don't fell doing anything '
aceh - aceh sdap x Nisha nyayi ?
hahahaha . . 
sperti lagu yg Nisha Nyayi kat ats tuh , Msty korng dh thukn yg Nisha tgh bosan tahap gaban bin gaban - gaban ?
hahahahha .
serious nisha x thu nk buad apa arynie . 
Nurin , dh balek Muar ,
Nk sms dier , Dier BZ memjng @tanagn didada mata keatas .
Keredit Nisha jerk byk tpy , satu SMs dry kawn pon x ada ! 
tup tup trima satu sms . dry kwn yg brbyi brgnie 
" HYE , PLES CALL ME BACK ."
serioussss ! arghhhhhh marh giler . !
trpasse lah tepon ! arghhhhh !
nk share topap kesian plak kat keredit nisha nk maen share - share plak . ! 
nnty apa lah keredit nsiha tuh ckp ! 
hahahah
Apa yg awk mrepek nie nur nisha !
atuyaiiiii . ><
poning eden dibuadnya . hahahah
korng dh dgr lagu Najwa Latif ? Sahabat ?
if belom dgr kat  blog nisha nis ada lagu nya . ditujukn khas buad teman - temAn nisha yg trsayang :P
hehehe . 
nisha ulang - ulang lagu nie .   stiap lirik yg ada kat lagu shahabat tuh , 
satu habok pon x ada , kne mngene gan nisha . 
mksd nisha x ada pon serowang sahabat buad nisha cam tuh . 
bila nisha perlu kan sahabat untk mnceritakn ksdehan nisha , x ada pon . 
hantu ada lah <..
heeee ,
hurmm . korng cber phm kn lirik - lirik yg ada dlm lagu najwa latif tuh _ sahabat !
k bay .

Thursday, 5 January 2012

Back To Scholl !

Back To SHcooll ! 
oke dh two days nisha kat skolah thun ker Tiga skolah menegah ! 
kirenya nisha formm 3 lah thun nie ! 
alamak! tahun nis PMR !serious takott ! 
huuuhuhu , oke  , kowang doakn nisha eh ? nisha pon doakn kowang jugek , for sucses PMR exam ..
oke? Deal ? oke ! good !
heee , now nisha nk citer psl bdak3 form 1 kat skolah nisha ! 
hahaha .
alahai smua nya ciknonet -ciknonet !
endek ! !
hahaha . arghhhh jahat >,<"
heheeh . 
pendek3 pon msty diowang pandaikn ?? kot lah !
itupon kalau pandi ! heeeeeee .
tpy tahun nie Ramai bdak Iban ! serious ! 
heeee  , apap nk buad ? an3 ! heehehe .
arghhhh ","
oke ? dh bce "? dh abis ? kn .
k komen . . huuuu
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen